Tradiční Žíváňská pečeně po 50 letech

"Živáňská" aneb živáňská pečeně v podobě společenské akce na Veslařském klubu, se dke pamětníků vrátila na klub po 50 letech.
Dříve se živáň tradičně spojovala s veslařskou regatou v Hodoníně. Díky aktivitám rodičů a nových členů se podařila uspořádat velká společenská akce, zhruba 160 členů a rodičů, s názvem ŽIVÁŇ.

Více než 50 kg surovin (masa, anglické, klobás a cibule) bylo napicháno na 13 jehel a pečlivě zabaleno do alobalu. Každý takto připravený válec musel najít svého opékatele. A díky souhře velkého počtu členů a přátel se podařilo od 11 hodin zodpovědně maso otáčet až do 16 hodin.

Spousta lidí přišlo o obočí, vlasy a chlupy na rukách, nicméně výsledek za to stál. Fantastické maso v kombinaci se zeleninou a pivem byly odměnou všem.

Příjemná zábava, hezké počasí a skvělá atmosféra, dala zelenou další tradici, kterou můžou mladí veslaři šiřít a předávat.