Dračí lodě

Věkově bez omezení, pro členy, nečleny, sportovce, kochače, rodiče i děti - zkrátka bez omezení.

S sebou nic nepotřebujete, jen dobrou náladu a náhradní oblečení.
Zaučíme vás, projedete se a uvidíte sami...

Domluvte tým (od 10 lidí) a přijďte potrénovat.

Tréninky probíhají dle dohody s Markem Drábkem. Letos opět bez bubeníků. Ale nebojte se, pomůžeme s přípravou vašich bubeníků. Sezona v roce 2024 začína v dubnu.

Rezervace tréninků provádějte přes formulář zde: Tréninky dračí lodi 2024
Cena jednoho tréninku je 1.800 Kč

Hodonínské drakobití 2024 proběhne v září v sobotu 14.9. Drakobití má vlastní stránku, kde najdete průběžně více informací.

Drakobití 2024


Přihlašovací formulář pro Hodonínské drakobití 2024

Výběr služeb:







Vysvětlivky
Zaškrtněte co nejvíce polí a staňte se generálním partnerem Hodonínského drakobití 2024.
Zaškrtnutím pole ZÁVOD - objednáváte pouze startovné posádky v částce 20.000 Kč
Pokud budete chtít zajistit ubytování u nás, v hotelu Panon či Krystal - zaškrtněte pole UBYTOVÁNÍ (do poznámky dejte datum ubytování a počet lůžek).
Zaškrtnete-li TRÉNINKY -  do pole počet, dejte počet tréninků a předběžně naplánujte v kalendáři tréninky (v hodnotě 1800 Kč/trénink).
Poslední 3 pole PARTNER jsou pole pro Vás, kteří se k nám přidáte ještě jako partneři s darem navíc v hodnotě 10.000 Kč, 20.000 Kč nebo generálně v hodnotě 50.000 Kč.
V případě zájmu o stravenky, obracejte na filip@vkhodonin.cz V rámci areálu bude spousta stánků s jídlem, kde lze kdykoliv jídlo vybrat a zakoupit. 



Pro více informací se obracejte u Marka Drábka: marek@vkhodonin.cz   , tel: +420 739308311
 

IMG3981.jpg

O dračích lodích

Nikoho asi nepřekvapí, že dračí lodě pocházejí z daleké Číny. Patří mezi skupinu dlouhých lodí ovládaných pádly, které historicky fungovali od Asie přes afriku až po vody Pacifiku. Historie sahá až k roku 550 př. n. l., kdy byly závody součástí náboženských rituálů a folklorních tradic.  Drak je jako jediný z čínského zvěrokruhu mýtickým zvířetem a zároveň je  vládcem všech pozemských i nebeských vod. Novodobá soutěžní historie se započala v Hong Kongu v roce 1976. V roce 2016 to tedy bude již 40 let, co se lodě s dračí hlavou a ocasem staly součástí světa vodních sportů. 

Originální dračí loď je 12,5 metrů dlouhá s desti pádlaři na každé straně. Na přídi udává rytmus bubeník a na zádi loď směřuje kormidelník. Závodí se v drahách na vzdálenosti 200, 500 a 1000m. Dlouhá trať na 2000m se jezdí na 2 kola se 3 otáčkami. Kategorie se dělí dle věku a pohlaví (jezdí se i mix). Nejprestižnější je kategorie Premier OPEN - tzn. bez omezení.

ZDROJE: wikipedia.org, dragonboathistory.com, dragonboat.cz