Paddleboard

Na klubu máme kdispozici 10 Paddleboardů, na kterých pořádáme pravidelná cvičení.


Cvičení na Paddleboardech

Sledujte náš Facebook pro aktuální informace o otevřených hodinách každý týden.
Kapacita je omezená!
Pro dotazy arezervace kontaktujte: Květa Brovjaková, Kveta.brovjakova@seznam.cz
 
paddle.jpg
yoga-2.jpg
 

Co říká wikipedie o Paddleboardech

Paddleboarding je vodní sport, při kterém jezdec na prkně podobném surfovému longboardu používá k pohybu vpřed dlouhého pádla. Rovněž je někdy zkráceně nazýván SUP (Stand Up Paddle = pádlování ve stoje).

Paddleboarding je sportem, při kterém člověk rovnoměrně zapojuje celé tělo, zlepší smysl pro rovnováhu a fyzickou kondici. Podle lékařských studií při pádlování dochází k zapojení velké skupiny svalů od lýtkových na nohou, přes zádové a šikmé břišní, až po všechny svaly na rukou.Navíc se jedná o aerobní sport.

Paddleboardingoví nadšenci se člení do několika skupin a to:

  1. Jezdců, kteří vyznávají fitness jízdu po jezerech, rybnících, řekách i mořích a vyhledávají tedy spíše netekoucí klidné vody.
  2. Jezdců, kteří vyznávají jízdu ve vlnách. Výhodou paddleboardu je, že pro svezení stačí jezdci menší vlna, než na klasickém surfovém prkně. Rovněž na místo, kde se vlny lámou je snazší se dostat a stejně tak chytit vlnu je pro začátečníka na paddleboardu jednodušší, díky pádlu, které má pochopitelně větší záběr, než dlaň.
  3. Jezdců, kteří jsou jako doma na horních tocích řek, kde překonávají peřeje a jiné přírodní nástrahy. Rozvoj této disciplíny je spojen především s vývojem velmi odolných nafukovacích prken, které snesou to nejhorší zacházení.
  4. Jezdců, kteří provozují rychlostní paddleboarding na velmi úzkých a dlouhých prknech. Tato prkna jsou sice velice vratká, avšak dosahují výrazně větších rychlostí. Výjimkou nejsou ani závody na několik desítek kilometrů.

​Zdroj: http://cs.wikipedia.org/wiki/Paddleboarding